Lezing: Kris Kras door de Heipeel

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van buurtschap de Heipeel heeft Piet Huvenaars vorig jaar een presentatie gegeven over de geschiedenis van die buurt. Die was toen alleen toegankelijk voor de leden van die buurtschap. Maar het was wel een geslaagd gebeuren.

Nu wordt dezelfde lezing nogmaals gegeven voor de eigen leden van Heemkundekring Zeeland en andere belangstellenden.

Het begint met een historisch overzicht van het gebied de Graspeel. Dat is het meest beschreven gebied in de Zeelandse geschiedenisboeken. Er is ruim 5 eeuwen lang om gevochten met Langenboom. Uiteindelijk is de ruzie beslecht door het graven van de Scheiwal.

Daarna volgt een kijkje bij de families die er woonden en de huizen waarin zij woonden.

Datum: 26 februari 2018 om 20.00 uur.

Plaats: Heemhuis, Kleine Graspeel 3b, Zeeland.

Toegang: voor leden gratis, anders 2 euro.