50 jaar M.O.V. Zeeland, zondag 28 december 2014

In samenwerking met de Heemkundekring organiseert MOV op Zondag 28 december 2014 de tentoonstelling 50 jaar MOV in Heemhuis ”De Hooge Raam” Kleine Graspeel 3 B in Zeeland. De tentoonstelling begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

We willen met deze tentoonstelling vooral de Fiets Mee in het voetlicht plaatsen, de nadruk zal vooral liggen op de meer dan 4000 foto’s die vanaf 1977 gemaakt zijn.

We hebben foto’s van de eerste Fiets Mee toen we nog startten vanaf de “Jongens school” (Franciscus school). Van alle Fiets Mee jaren hebben we foto’s, misschien is er wel een foto van jou, je familie of van ????. Mocht u interesse hebben in 1 of meerdere foto’s, het is alleen tijdens de tentoonstelling mogelijk om deze foto’s bij te bestellen. Tevens zijn er diverse kranten artikelen aanwezig met foto’s van ??? met uitspraak van onze vrijwilligers “ik hoop dat we te weinig appels hebben”, of met als kop “de laatste soep van  ”. Natuurlijk is er informatie aanwezig van een zeer beperkt aantal voltooide projecten. Dit doen we om u wat achtergrond informatie te geven van de projecten en de afwikkeling van de projecten. Zodat u ziet dat het geld van de Fiets Mee goed besteed wordt. Opmerkelijk: wij als bestuur werken een aantal dagen (15-20 vergaderingen,  ca 10 dag delen aan de route) aan de Fiets Mee, de vrijwilligers zijn een of meerdere dagen actief tijdens de Fiets Mee en de mensen die profijt hebben van de projecten hebben vele jaren plezier van de Fiets Mee opbrengst.

Wilt u zien hoeveel mensen actief hebben deelgenomen aan de Fiets Mee en hoeveel geld opgehaald is met de Fiets Mee dit is allemaal te zien op de tentoonstelling.

Groeten namens MOV Zeeland.